Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali bugün 5. gününde. Yoğun ilgiyle devam eden festivalde ise dün gece Balkanlılar Derneği’nin gecesiydi.
Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali bugün 5. gününde. Yoğun ilgiyle devam eden festivalde ise dün gece Balkanlılar Derneği’nin gecesiydi. Balkanlılar Derneği Ataşehir Temsilcisi Mesut Solak’ın konuşmasının ardından Balkan Folklör oyunları gösterisi izleyenler kendine hayran bıraktı.
Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali 4’üncü gününü Balkanlılar Derneği Ataşehir Temsilcisi Mesut Solak’ın konuşması ve ardından gerçekleşen Balkan folklör oyunlarıyla kapattı. İzleyenleri kendilerine hayran bırakan Balkanlılar gösteri alanında Türk bayrağı ile giriş yaptılar.
“Merhaba, Arnavutluk’tan,Gürcistan’dan, Romanya’dan, Makedonya’dan, ana ocağı Bulgaristan’dan ve Bosna Hersek’ten merhaba. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyen Mehmet Akif’ten,bir Türk’ün gönlünde dağ varsa Balkan’dır, neyi varsa Tuna’dır diyen Yahya Kemal Beyatlı’dan merhaba. Dört nala gelip uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim diyen Nazım Hikmet’ten merhaba ve son merhaba da şu bu şanlı bayrağın altında bu ezan sesleriyle bağımsızlığımızı yaşayabiliyorsak Selanik’ten Mustafa Kemal Atatürk’ten merhaba” şeklinde seslenerek konuşmasına başlayan Mesut solak sözlerine,Bosna’da insanları korumakla görevlendirilmiş Hollandalı bir askerin itirafları olan ‘Ölmek istiyordum masum insanları korumak istediğimiz halde onları koruyamadığımız için kendimden utanıyorum’ ifadesiyle devam etti.
Solak konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı.
“Çok değil 1995 yılında Srebrenitsa’da sadece Müslüman oldukları için katledilen binlerce insanın acıları hala sıcak ve taze. Bu festivalde, eğlence ortamında bunları söylememin iki nedeni var. Birincisi biz Balkanlıları, Balkanlar da yaşayan Türkleri tanıyabilmeniz için bizim oradaki hayatlarımızı, acılarımızı, yaşantılarımızı bilmeniz için bunları söyledim. İkincisi de bu acıları bir daha birilerinin bizlere yaşatmaması için bir olmamız, birlik olmamız için bunları bilmemiz gerekiyor. Bunları yapabilmemiz birbirimizi tanımamız gerekiyor. İşte Ataşehir’de düzenlenen bu festival Ağrı’dan Çankırı’ya, Balkanlılar’dan Artvin’e kadar kültürlerin birleşmesi için son derece önemli bir festivaldir. İlk defa Balkanlı olarak katıldığımız bu festivale ilk daveti aldığımda dernek başkanlarımızla toplantı yaparken ve adımız geçtiği andan itibaren bütün dernek başkanlarından öyle farklı ilgi, öyle farklı sıcaklık gördüm ki gerçekten duyanlar bizi şımarttı. Buradan festivale katılan tüm dernek başkanları nezrinde tüm dernek üyelerine, festivalde emeği geçen komiteye, sevgili meslektaşım Himmet Kaya’ya ve Sadi Başkan’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Gecenin saat 10’u bizi bu saate kadar burada beklediniz. Çok teşekkür ederim”
İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği folklör ekibi, izleyenleri hayran bırakan iki ayrı gösteri sergilediler.Yoğun alkış alan gösterinin ardından Balkanlılar Derneği üyeleri ve folklör ekibi protokol ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.
© 2024 Atasehir24.com Tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır